Fotografie

 • Wat is fotografie ?

  Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vastleggen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen op radiatie- of stralingsgevoelig materiaal. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φωτὸς, (phootos), van: φῶς (foos): licht, en γράφω (grafoo): schrijven).

  Digitale fotografie is het vastleggen van beelden met behulp van een digitale camera, waarin zich een lichtgevoelige beeldchip bevindt die met de elektronica en softwarevoor de beeldopbouw en vastlegging zorgt. De digitale fotografie werd voor het eerst mogelijk in september 1981.

  Voordelen van digitale fotografie zijn:

  • de mogelijkheid het resultaat onmiddellijk te controleren;

  • de snellere invoer voor bewerking op computers;

  • de lage kosten voor mislukte opnames;

  • de mogelijkheid om relatief goedkoop meer beelden in de camera op te slaan.

  Een gecombineerd voor- en nadeel is het beheer van de eenmaal genomen foto’s: hoewel door de digitale aard een foto gemakkelijker beheerd kan worden, moet de fotograaf hier ook meer aandacht dan voorheen aan besteden.

  Iemand die beroepsmatig fotografie verricht noemt men een fotograaf. Sinds de intrede van de digitale fotografie bestaat er een verschil tussen het nemen van een foto en het maken van een foto. Zeker met de huidige digitale techniek zijn er steeds meer mensen die met een fotobewerkingsprogramma foto’s maken. Hiervoor is niet noodzakelijk een fotocamera nodig; men kan bestaande foto’s makkelijk bewerken tot een eigen product. Echter, voor het nemen van een foto maakt men wel degelijk gebruik van een camera. Een afdruk van een voorwerp dat direct op lichtgevoelig materiaal gelegd is en vervolgens belicht, is een fotogram.(bron : www.wikipedia.nl  )

 • zwart-witportret

  Portret fotografie @ Digiwalli

  @ Stonefarm Stadskanaal

  Familie fotografie

  HuisdierenFotografie

  HuisdierenFotografie

  Model Cyrella @ Star Stadskanaal Digiwalli Fotografie & More

  Portfolie Fotografie

  Doopsessie

  Speciaal Familie Fotografie

  bruisboeket & ringen

  Bruidsreportage

  Thailand Golden pine

  Stock Fotografie

  thai 006